De procedure

De meeste mensen zijn bang voor het happen, de eerste afdruk, bang om misselijk of benauwd te worden. Dat is niet meer nodig met de moderne materialen en nieuwe technieken. Als u het toch nog spannend vindt, nemen wij vanzelfsprekend alle tijd.
Wat is nodig voor het aanmeten van een nieuw kunstgebit? Ieder mens en iedere prothese zijn anders maar over het algemeen is de procedure als volgt:

Afspraak 1 - Kennismaking
Deze afspraak bestaat uit een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kan de klant duidelijk maken wat de klachten zijn. De mogelijkheid van de wensen worden in overleg met de tandprotheticus besproken. Vervolgens wordt de eerste afdruk gemaakt, voor de vorm modellen van de bovenkaak en onderkaak.

Afspraak 2 – Definitieve afdrukken
Met behulp van de individuele lepels wordt een definitieve afdruk gemaakt van de beide kaken.
Dit zorgt voor een betere pasvorm van het kunstgebit.

Afspraak 3 – Beet bepalen
De tandprotheticus bepaalt nu hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het kunstgebit. Vervolgens zoekt de Tandprotheticus samen met de klant de vorm en de kleur van de tanden uit voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Afspraak 4 – Passen
U komt nu terug voor het passen van de gebitsprothese in was, de proefprothese. De tandprotheticus kijkt dan of de vorige behandeling goed is uitgevoerd en of de prothese aan de wensen van de klant voldoet. Eventuele correcties kunnen dan nog worden gemaakt. Pas als de proefprothese goed is wordt het echte gebit gemaakt.

Afspraak 5 – Afleveren Het nieuwe kunstgebit is klaar. Bij het plaatsen hiervan controleert de tandprotheticus of de kiezen goed op elkaar komen en of er geen pijnlijke plekken zijn.